Predstavljen Green City Project 2019. pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a!

Green City Project 2019U kinu Europa danas je najavljen osmi po redu Green City Project 2019. kojem je kao i dosad cilj podizanje svijesti o važnosti održivog razvoja. Generalni pokrovitelj Green City Projecta je HEP.

Građani su pozvani da obilježe Dan planeta Zemlje 12.04.2019. na Cvjetnom trgu u Zagrebu, te da se uključe u zaštitu okoliša, donose zdrave odluke i biraju osviješteno.

U svakom segmentu života cilj nam je djelovati odgovorno prema okolišu i zajednici u skladu s principima održivog razvoja. Zato će ovogodišnji osmi po redu Green City Project objediniti socijalne i ekološke sastavnice održivog razvoja i pokazati građanima kako svakodnevno mogu doprinijeti održivoj budućnosti zajednice.

I ove se godine dm priključuje projektu Green City kako bi građane potaknuo na što održiviji način života. Među ponudom osviještene prehrane u dm prodavaonicama ističe se vlastita dm-ova robna marka dmBio, a na Green Cityu posjetitelji će moći kušati slatke i slane zalogaje spravljene od visokokvalitetnih organskih namirnica dmBio koji potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja. U vještim rukama food blogerice Helene Malogorski, dmBio namirnice pretvorit će se u ukusne i zdrave poslastice, a posjetitelji će moći saznati male tajne osviještene prehrane te kako se hraniti zdravo i fino.

Uz degustaciju dmBio grickalica, namaza i zalogaja iz dmBio kuhinje, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u dmBio kvizu i osvojiti poklon-paket te saznati sve o dm-ovoj robnoj marki alverde koja je sinonim za 100 % prirodnu kozmetiku bez sintetičkih mirisa, bojila i konzervansa.

Na Green City-u i ove godine Delimano i Nutribulleta družit će se s vama. Svoju ponudu iz asortimana suđa i nezamjenjivog Nutribulleta pojačat će prezentacijama i kulinarskim eventom.

Osim zanimljivog sadržaja u pripremi su i specijalne akcije samo za taj dan, samo za posjetitelje štanda.

Delimano je na HR tržištu prisutan već punih 9 godina, narasli su u etabliran brend koji je uvijek inovativan, kreativan i kvalitetan pa će i njihova kućica s cijelim svojim timom 12.4. biti upravo takva!

Novost Green City Projecta je suradnja je s Udrugom Vestigium, koja od 2013. godine organizira Eko plac. Udruga Vestigium je posebno za Green City Project okupila mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako bi promovirala njihov rad i trud, te ih povezala sa zainteresiranim građanima – direktnim kupcima! Tako se skraćuje lanac od polja do stola, hrana svježa dolazi u domove, pristupačna je, smanjuju se troškovi pakiranja i transporta, a povećava nutritivna vrijednost, a što je najvažnije stvaraju se prijateljstva između grada i sela.

Ekološku poljoprivredu danas treba poticati, jer smo se doveli do stanja kada tržnice izumiru, sve je rjeđe naći direktne proizvođače, a češće prekupce proizvoda, za koje ne znamo odakle dolaze niti na koji način su uzgojeni, da ne pričamo kako većina građana zbog ubrzanog načina života, sve rjeđe konzumira svježe poljoprivredne proizvode, a sve češće gotove obroke upakiranu u plastiku.