Održan deveti Green City Project

Green City Project 2020

Dan planeta Zemlje obilježen je u sklopu Green City Projecta na zagrebačkom Jarunu u Zagrebu.  Ovoj manifestaciji pridružio se i HEP kao generalni pokrovitelj projekta.

Green City Projecta održao se devetu godinu za redom, usprkos globalnoj pandemiji koju je uzrokovao COVID-19 zbog koje je tradicionalno obilježavanje Dana planeta Zemlje u travnju na Cvjetnom trgu u Zagrebu moralo biti odgođeno.  Ovogodišnji Green City Project održao se pod motom ‘Budi dio rješenja, a ne zagađenja. RAZMISLI, REDUCIRAJ,RECIKLIRAJ’. Naglasak je stavljen na zdravu prehranu, proizvode hrvatskih OPG-ova, prirodnu kozmetiku te održivo gospodarenje otpadom.

Posjetitelji su  mogli kušati slatke i slane zalogaje spravljene od visokokvalitetnih organskih namirnica koji potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja naših OPG-a. OPG-ovi su za posjetitelje pripremili akcijske cijene proizvoda. Prehrambeni savjeti nutricionista izazvali su veliki interes građana. Zainteresirani su mogli saznati male tajne osviještene prehrane te kako se hraniti zdravo i fino.

Najmlađi posjetitelji sudjelovali su u eko edukativnoj radionici, čiji je cilj bio skrenuti pažnju i razviti osjećaj  odgovornosti za održivim gospodarenjem otpadom.

Pogledaj gleriju