Najavljen deveti Green City Project

Najavljen deveti Green City Project

U hotelu Antunović danas je predstavljen deveti po redu Green City Project 2020. kojem je kao i dosad cilj podizanje svijesti o važnosti održivog razvoja. Generalni pokrovitelj Green City Projecta je HEP.  Zbog situacije s COVID-19 događanje planirano za travanj ove godine prebačeno je na srpanj.

Građani su pozvani da obilježe Dan planeta Zemlje 04.07.2020. na Jarunu u Zagrebu, te da se uključe u zaštitu okoliša, donose zdrave odluke i biraju osviješteno.

U svakom segmentu života cilj nam je djelovati odgovorno prema okolišu i zajednici u skladu s principima održivog razvoja. Zato će se ovogodišnji deveti po redu Green City Project  održati pod motom ‘Budi dio rješenja a ne zagađenja. RAZMISLI, RECIKLIRAJ, REDUCIRAJ ‘

[RAZMISLI] Bez održivog razvoja nemamo budućnost. On podrazumijeva ravnotežu između gospodarskih, socijalnih i ekonomskih faktora. Cilj održivog razvoja je osigurati održivo korištenje prirodnih resursa, bez štete za okoliš i očuvati ga za buduće generacije.

[RECIKLIRAJ] Ekološka svijest ne pokazuje se samo pravilnim razvrstavanjem otpada, već i produljivanjem perioda upotrebe nekog proizvoda ili njegove ambalaže. U traženju inspiracije za kreativno recikliranje uzor nam mogu biti oni najmaštovitiji među nama – naša djeca.

[REDUCIRAJ]  Plastičnu vrećicu koristimo u prosjeku svega 12 minuta, dok njena razgradnja traje nekoliko stotina godina, zato u  svakoj prilici koristite platnenu torbu za kupovinu i reducirajte upotrebu plastike.

I ove godine Udruga Vestigium sudjeluje na Green City Projectu. Udruga od 2013. godine organizira Eko plac. Udruga Vestigium je posebno za Green City Project okupila mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako bi promovirala njihov rad i trud, te ih povezala sa zainteresiranim građanima – direktnim kupcima!

Sve posjetitelje očekuje edukativan i zabavan sadržaj, OPG-ovi, akcijske cijene proizvoda. Za naše najmlađe posjetitelje pripremili smo edukativne eko radionice s kojima želimo skrenuti pažnju na važnost održivog gospodarenja otpadom.