Na Vrbanima u sklopu Green City Projecta obilježen je Dan planeta Zemlje

Na Vrbanima u sklopu Green City Projecta obilježen je Dan planeta Zemlje!

Dan planeta Zemlje obilježen je u sklopu Green City Projecta na zagrebačkim Vrbanima.  Ovoj manifestaciji pridružio se i HEP kao generalni pokrovitelj projekta.

Green City Projecta održao se jubilarnu godinu za redom, usprkos globalnoj pandemiji koju je uzrokovao COVID-19. Ovogodišnji Green City Project održao se pod motom MISLI ZELENO. Budi promjena koju želiš vidjeti u Svijetu. Naglasak je stavljen na zdravu prehranu, proizvode hrvatskih OPG-ova, prirodnu kozmetiku te održivo gospodarenje otpadom.

Posjetitelji su  mogli kušati slatke i slane zalogaje spravljene od visokokvalitetnih organskih namirnica koji potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja naših OPG-a. OPG-ovi su za posjetitelje pripremili akcijske cijene proizvoda. Prehrambeni savjeti nutricionista izazvali su veliki interes građana. Zainteresirani su mogli saznati male tajne osviještene prehrane te kako se hraniti zdravo i fino.

Najmlađi posjetitelji su sadili cvijeće, izrađivali zmajeve, slušali priče i sudjelovali u eko edukativnim radionicama kojima smo skrenuli pažnju na važnost održivog gospodarenja otpadom.