HEP uručio nagradu najboljem studentu FER-a

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu obilježio je 24. studenoga 61. godišnjicu postojanja. U punoj fakultetskoj dvorani Auditorium Maximum dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim studentima prema prosjeku ocjena na studiju elektrotehnika i informacijska tehnologija i na studiju računarstva, te Brončana plaketa „Josip Lončar“.

Kažimir Vrankić, direktor Sektora za strategiju i razvoj HEP-a d.d., uručio je Nikoli Bunčiću nagradu „Josip Lončar“ za najboljeg studenta Fakulteta na diplomskom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija, smjer Elektroenergetika.

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, najstarija i najveća visoko-istraživačka institucija u Hrvatskoj, obilježio je svoj dan u nazočnosti visokih uzvanika, među kojima je bila i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr.sc. Blaženka Divjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damira Boras, predstavnici vojnih institucija i vlasti, te znanstvenih i obrazovnih institucija.

U uvodnom dijelu svečanosti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak čestitala je svim profesorima, studentima i djelatnicima fakulteta koji su dali svoj doprinos priči o uspjehu FER-a.

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc. Mislav Grgić istaknuo je kako je FER u 2017. godini bio prvi izbor najvećem broju maturanata u Hrvatskoj (1.360), a njihova kvota upisa je 650. U 2016./2017. godini uključeni su u 188 projekata, 113 domaćih i 75 međunarodnih, te im je u planu u naredne dvije godine zaposliti oko 150 ljudi.