Eko plac izlaže na Green City Projectu!

Green City Project - Eko placNovost Green City Projecta je suradnja je s Udrugom Vestigium, koja od 2013. godine organizira Eko plac. Udruga Vestigium je posebno za Green City Project okupila mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako bi promovirala njihov rad i trud, te ih povezala sa zainteresiranim građanima – direktnim kupcima! Tako se skraćuje lanac od polja do stola, hrana svježa dolazi u domove, pristupačna je, smanjuju se troškovi pakiranja i transporta, a povećava nutritivna vrijednost, a što je najvažnije stvaraju se prijateljstva između grada i sela. Sve vas koji ne možete dočekati Eko plac u sklopu Green City Projecta pozivamo da dođete u prostore Udruge Vestigium u kojima se Eko plac održava 1-2x tjedno,a možete naručite isporuku Zelenih košarica 1x tjedno. Udruga organizira nekoliko puta godišnje i izlete na OPG-ove.

Ekološku poljoprivredu danas treba poticati, jer smo se doveli do stanja kada tržnice izumiru, sve je rjeđe naći direktne proizvođače, a češće prekupce proizvoda, za koje ne znamo odakle dolaze niti na koji način su uzgojeni, da ne pričamo kako većina građana zbog ubrzanog načina života, sve rjeđe konzumira svježe poljoprivredne proizvode, a sve češće gotove obroke upakiranu u plastiku.

Zato smo tu i pozivamo Vas da na Dan planete Zemlje podržite naše (sitne, ali dinamitne) proizvođače:

Braniteljska Zadruga Arka naša – ima članove na više područja u Hrvatskoj, proizvode voće (jabuke, citruse, jagode) i zimnicu (slatku i kiselu), u eko nadzoru

OPG Gorišek – pekmezi, sirupi… zimnica

Eko medo – med s eko certifikatom (pčelice rade na najčišćim područjima od Zagorja do Gorskog kotara)

Opg Hursa – Slatko moje zeleno – batat, grah, tikve, zelenjava, zimnica, feferoni u eko nadzoru

OPG Šenjug – fini prirodni šumski sokovi i sirupi – drijenak

EkoEna Aronija – matični sok od aronije, čokoladna aronija, čaj, keksi s eko certifikatom

Horizont sirana – kozji i kravlji sirevi iz Koprivnice

Iris i Branimir delicije – beskvasni kruhovi i peciva

OPG Babić – matični sok od aronije, čajevi s eko certifikatom

OPG Kelečić – šumski proizvodi – sušene gljive, čajevi, sirupi, džemovi

Prirodni enzim – ekološko sredstvo za čišćenje doma i njegu bilja

Qala – prirodna kozmetika

Super Danko – super junački maslac od sjemenki