Dan planeta Zemlje obilježen je u sklopu Green City Project-a

Dan planeta Zemlje obilježen je u sklopu Green City Projecta na Cvjetnom trgu u Zagrebu.  Ovoj manifestaciji pridružio se i HEP kao generalni pokrovitelj u sklopu svog razvojnog projekta eMobilnost.

Organizator Green City Projecta Marko Lasić Nered  rekao je da već osmu godinu za redom organizira ovaj projekt, podsjetivši da se ove godine stavlja naglasak na zdravu prehranu, proizvode hrvatskih OPG-ova i prirodnu kozmetiku te održivo gospodarenje otpadom.

I ove se godine dm priključio projektu Green City kako bi građane potaknuo na što održiviji način života. Među ponudom osviještene prehrane u dm prodavaonicama ističe se vlastita dm-ova robna marka dmBio, a na Green Cityu posjetitelji su mogli kušati slatke i slane zalogaje spravljene od visokokvalitetnih organskih namirnica dmBio koji potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja. U vještim rukama food blogerice Helene Malogorski, dmBio namirnice pretvorile su se u ukusne i zdrave poslastice, a posjetitelji su mogli saznati male tajne osviještene prehrane te kako se hraniti zdravo i fino.

Uz degustaciju dmBio grickalica, namaza i zalogaja iz dmBio kuhinje, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u dmBio kvizu i osvojiti poklon-paket te saznati sve o dm-ovoj robnoj marki alverde koja je sinonim za 100 % prirodnu kozmetiku bez sintetičkih mirisa, bojila i konzervansa.

Live kulinarski show priredio je i Delimano, koji Green City Project podržava već drugu godinu zaredom. Ovaj poznati brend posuđa i malih kućanskih aparata priredio je maštoviti proljetni piknik na otvorenom, a najfinije delicije s roštilja te osvježavajuće napitke iz NutriBulleta pripremale su food blogerice i Delimano ambasadorice – Kristina Šaško @pinchofamour, Vinka Tresić @veganica_hr i Jasmina Čaušević @whoishungry.

Na Delimano kućici posjetitelji Green City Projecta mogli su i uživo vidjeti dio asortimana te se uvjeriti iz prve ruke u jednostavnost i praktičnost pripremanja obroka na Perla električnom roštilju, u NutriBulletu te u CopperLux posuđu.

Sudjelovanjem u ovom projektu Delimano je još jednom potvrdio kako kroz svoje proizvode i poslovanje kupcima pruža rješenje za zdravu i ukusnu kuhinju, potiče pripremu kvalitetnih, sezonskih obroka te na taj način brine o sveukupnoj kvaliteti življenja.

Zvijezda je za ovu prigodu osmislila Zeleni sendvič kojeg su posjetitelji mogli popraviti Zvijezda majonezom. Najmlađi posjetitelji sudjelovali su u eko edukativnoj radionici Za ljepšu našu koju je predstavio Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je cilj skrenuti pažnju na važnost održivog gospodarenja otpadom.

Uz vodstvo Adrijane Šandro posjetitelji su se okušali u nagradnim igrama, degustaciji  proizvoda, savjetima nutricionista i promotivnim cijenama.